Η πρώτη ομάδα του Erasmus μας μόλις ξεκίνησε για την Ιταλία.

Erasmus1

Η πρώτη ομάδα του Erasmus μας μόλις ξεκίνησε για την Ιταλία. Μετά από μια μακριά προετοιμασία ?έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς- και αφού ξεπεράσαμε δεκάδες γραφειοκρατικούς σκοπέλους, πηγαίνουμε να συναντήσουμε μαθητές και δασκάλους από άλλες πέντε χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Λιθουανία) και να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της προσφυγιάς, που εμείς εδώ στην Ελλάδα, εδώ σ? αυτή την περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς, το ξέρουμε πολύ καλά κι απ? τις δυο πλευρές . Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι το κεντρικό θέμα των ερευνών και των συναντήσεων αυτού του προγράμματος.

 

Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για όσα μάθαμε, για όσα σκεφτήκαμε, για όσα δημιουργήσαμε (τα οποία θα παρουσιάσουμε μετά την επιστροφή μας). Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το σχολείο μας, το 10ο ΓΕΛ Πειραιά, που αγκάλιασε την προσπάθειά μας και τους γονείς, που σε μια δύσκολη περίοδο σαν αυτήν που περνάμε τώρα, με προθυμία δέχτηκαν την συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις που έχει. Θέλουμε επίσης να τους ευχαριστήσουμε για την ψυχραιμία που επέδειξαν, όταν, παρά τα γεγονότα στο Παρίσι, που μας άφησαν όλους άναυδους, δεν έφεραν αντίρρηση για τούτο το πρώτο ταξίδι, παρόλο που όλοι καταλαβαίνουμε την αγωνία τους, θεωρώντας ότι τα παιδιά δεν πρέπει να στερηθούν αυτήν την εμπειρία. Θεωρούμε πολύ σημαντική την άψογη συνεργασία μαζί τους και τη βοήθεια που προσφέρουν.

Στην επιστροφή μας, θα φέρουμε μαζί μας εμπειρίες και γνώσεις, χαρά και επιθυμία να συνεχίσουμε. Πιστεύουμε ότι η έρευνά μας για το προσφυγικό και η συνάντησή μας με παιδιά και εκπαιδευτικούς άλλων χωρών δεν είναι μόνο πηγή γνώσης και προβληματισμών αλλά και κατάθεση ψυχής στον αγώνα για ένα κόσμο που οι άνθρωποι θα ζουν επιτέλους μια ζωή ειρηνική και ευτυχισμένη, με ασφάλεια και επιλογές.

Η ομάδα του Erasmus

 

 

 

Άρθρα δημιουργήθηκαν 244

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω