Θέατρο : Το αμάρτημα της μητρός μου

Το αμάρτημα της μητρός μου

Στις 20 Δεκεμβρίου,ημέρα Σάββατο,η Θεωρητική Κατεύθυνση της Γ'(συμμετείχαν επίσης  μαθήτριες της Θετικής Κατεύθυνσης) επισκέφθηκε -μετά από πρόταση της καθηγήτριας Ρ. Μουρκάκου –  την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256,Αγ.Ι.Ρέντης) για να παρακολουθήσουμε την παράσταση  ” Το αμάρτημα της μητρός μου ” σε σκηνοθεσία  Ηλία Λογοθέτη.

Όσον αφορά το δραματοποιημένο διήγημα που παρακολουθήσαμε, ήταν σίγουρα μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το Βιζυηνό και το έργο του. Πέρα από το γνωστικό κομμάτι της μελέτης του έργου (καθώς αυτό συνιστά μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο),  η επαφή με τους ήρωες και τα συναισθήματά τους έγινε τώρα ουσιαστικότερη.

Οι ερμηνείες ήταν εξαιρετικές. Κορυφαίες σκηνές, όπως αυτή της εκκλησίας, του μοιρολογιού και της εξομολόγησης του αμαρτήματος, δόθηκαν με τρόπο καθηλωτικό. Η σκηνογραφία ήταν ευρηματική και ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η διαφάνεια με τις σκιές των πρωταγωνιστών.Οι χαμηλοί φωτισμοί δημιουργούσαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τη θεατρική μεταφορά του έργου.Τόσο ο Η.Λογοθέτης όσο και η Μ. Ζαχαρή έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το μόνο αρνητικό σε ορισμένες στιγμές ήταν οι γρήγοροι ρυθμοί της αφήγησης του ” Γιωργή “.
Πάντως, το κόστος της παράστασης ήταν πολύ μικρό σε σχέση με την ποιότητά της.

Ήταν μια αξέχαστη βραδιά για όλους και σίγουρα θα το επαναλάβουμε!

Άρθρα δημιουργήθηκαν 244

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω