πρόγραμμα τριήμερης εκδρομής στη Λευκάδα 25-27 Απριλίου 2015

 ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ  25 ? 27 Απριλίου 2015

1η ΗΜΕΡΑ:   ΑΘΗΝΑ ? ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ? ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ? ΛΕΥΚΑΔΑnidri

Συγκέντρωση στον χώρο του σχολείου στις 06.30, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση στις 07.00.  Μικρή στάση για ξεκούραση στη διαδρομή και πρώτος μας σταθμός η γραφική Ναύπακτος με το καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο στην κορυφή του λόφου.  Από εκεί η θέα προς την πόλη, το λιμανάκι και τον Πατραϊκό είναι εκπληκτική. Εδώ θα δούμε και τα σπίτια των ηρώων του ?21 Τζαβέλα και Μπότσαρη. Συνεχίζουμε, διασχίζοντας τον πανέμορφο σε φυσική ομορφιά δυτικό εθνικό οδικό άξονα και επόμενη στάση στην Αμφιλοχία.  Άφιξη στη Λευκάδα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η  ΗΜΕΡΑ:  ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ? ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για μια περιήγηση της Λευκάδας.  Κατηφορίζοντας από την ανατολική πλευρά του νησιού, θα περάσουμε από τα παραθαλάσσια τουριστικά χωριά και θα δούμε το Νυδρί. Πρόκειται για έναν σύγχρονο οικισμό στον κόλπο του Βλυχού με πολύ όμορφη παραλία για βόλτες. Τα μπλε νερά, τα βότσαλα, η ατέλειωτη θέα και η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα μαγεύουν τους επισκέπτες.  Στη συνέχεια θα φθάσουμε στη Βασιλική, στα νότια του νησιού, ένα μαγευτικό χωριό που έχει εξελιχθεί σε θαυμάσιο θέρετρο με πολύ ωραίες ταβέρνες.  Θα συνεχίσουμε για την πόλη της Λευκάδος περνώντας από το γραφικό χωριό του Αγ. Πέτρου και από το Κάθισμα, το όποιο βρίσκεται μόλις 14 km ανατολικά της. Η παραλία στο Κάθισμα είναι μεγάλη σε έκταση, τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και η άμμος λευκή. Ακολούθως θα επισκεφτούμε τον Αγ. Νικήτα, ένα χωριό που είναι δίπλα στην παραλία και το περικυκλώνουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την εντυπωσιακή και μεγαλοπρεπή εκκλησία της Αγίας Μαύρας με τη λιτή και επιβλητική εξωτερική όψη. Στο εσωτερικό της Αγίας Μαύρας φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της, στολισμένη από αμέτρητα αφιερώματα-στολίδια πιστών. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Αγίας Μαύρας βρέθηκε από έναν βοσκό κρεμασμένη σε ένα δέντρο. Ο βοσκός τη μετέφερε κάθε πρωί στο χωριό του αλλά κάθε βράδυ η εικόνα επέστρεφε στον αρχικό της τόπο. Σε εκείνη την τοποθεσία κτίστηκε αργότερα και η εκκλησία που τη φιλοξενεί.  Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Νυδρί όπου θα ακολουθήσει κρουαζιέρα στα Πριγκηπονήσια,  ένα σύμπλεγμα από πολλά καταπράσινα νησάκια, σκορπισμένα ανάμεσα στη Λευκάδα και στις Ακαρνανικές ακτές. Το Μαδούρι με το νεοκλασικό αρχοντικό του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Σκορπιό το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, το Σκορπίδι και το Μεγανήσι, στο οποίο θα κάνουμε στάση για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:  ΛΕΥΚΑΔΑ ? ΠΑΛΑΙΡΟΣ ? ΑΣΤΑΚΟΣ ? ΑΘΗΝΑ 

Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο προκειμένου να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.  Πρώτη μας στάση στην Πάλαιρο. Πρόκειται για παραλιακή κωμόπολη με έντονο νησιώτικο χρώμα, (Ζαβέρδα η παλαιότερη ονομασία της), η οποία βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας. Στο λιμάνι της κωμόπολης δένουν βάρκες και ψαροκάικα, ενώ η σύγχρονη μαρίνα φιλοξενεί πολυάριθμα ιστιοπλοϊκά σκάφη.  Πολύ κοντά, στον Αστακό, θα γίνει η επόμενη στάση μας.  Ο Αστακός, στα δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας, είναι μια πόλη γραφική, με παραδοσιακά σπίτια με αυλές και φυσικές ομορφιές που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα.  Κτισμένος γραφικά, συνδυάζει στην ευρύτερη περιοχή του και τα τρία στοιχεία: βουνό, θάλασσα και πεδιάδα.  Συνέχεια της διαδρομής μας με μικρή στάση για  ξεκούραση.  Άφιξη στον χώρο του σχολείου το βράδυ.

Άρθρα δημιουργήθηκαν 244

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω